Avui toca anar al Ministeri


By admin - Posted on 19 April 2009

    El Xavi al LHOTSE, divendres 17 d'abril del 2009

 

NAMASTÉ, des de Katmandú, avui toca anar al Ministeri.

“Royal Singi Hotel”, habitació nº 508.    

                       

*Namasté amics i amigues, per fi he tocat terra. Des d'ahir que estic per Katmandú i més enfeinat que mai. Després d'instal·lar-me a l'hotel va començar la habitual marató de tots aquells i aquelles que anem d'expedició. Katmandú, encara que no ho sembli, a part dels turistes, els excursionistes i els expedicionaris, és una ciutat autèntica i plena de vida. Crec que és la gent del país, una amb més sort que una altra, el que la fa tant especial i la que et fa sentir còmode i a gust.

Primer de tot, vaig anar al departament de “Cargos” de l'aeroport Tribhuvan, a recollir el bidó que vaig enviar fa una mica més d'una setmana, tot seguit directe a l'agència que gestiona els permisos i tota la logística del Camp Base del Lhotse per mantenir una primera reunió. Sí ho heu llegit bé. Per a tots aquells i aquelles que no ho sapigueu, ja s'han acabat les expedicions romàntiques dels anys 50 on els expedicionaris anaven mesos abans a Katmandú per gestionar els permisos i preparar el material. Tal i com van fer Maurice Herzog i companyia l'any 1950 quan van conquerir el primer 8.000 de la història, sense oblidar que als anys 20 ja hi van haver altres expedicions, això si, sense èxit. Avui en dia tot això ho enllestim amb un parell de dies i un munt d'euros que hem de pagar a aquestes agències que ens ho faciliten tot.

Avui hi he tornat per fer els últims pagaments i revisar tot el material. En acabar he anat cap el ministeri a fer el “Brieffing”, una reunió que han de realitzar totes les expedicions, i on ens presenten l'oficial d'enllaç, la persona que vetllarà per que de tots i cada una de les expedicions compleixin les normes imposades pel govern: tenir cura de l'entorn, no utilitzar la tecnologia no declarada ( el telèfon satèl·lit, les ràdios, entre d'altres..). 

No tothom està de vacances

A la tarda he aprofitat per fer les últimes compres per poder acabar de tancar els bidons i bosses que han d'anar al Camp Base del Lhotse. I com no, les últimes delicadeses abans de sortir de Katmandú, una bona amanida de pasta, un plat de gambes arrebossades, de ves a saber de on, i un gelat de vainilla. Els entesos diuen que mai s'ha de menjar verdures crues i gelats, per allò dels mals de panxa i diarrees, però penso que com trigaré més d'un mes i mig a tornar val la pena agafar el risc, ep! A la farmaciola hi porto *Fortasec.

No tothom menja de restaurant

La juguesca del dia:Avui m'he pesat a la balança de l'agència i el resultat és de 78kg, què quants kg perdré al tornar de l'expedició? S'accepten apostes i qui ho encerti haurà guanyat...no ho sé, però segur que hi haurà regal.

Namasté i bona nit a totes i tots

Xavi Arias

*Namasté:Bon dia, adéu. Però a les persones grans o amb un rang superior Namaskar.

*Fortasec: Medicament en format píldora per aturar mals de panxa i diarrees, per a tots aquells inconscients que no complexen el decàleg del bon viatjant.

 

Nano, amb el que menges no crec que tornis per sota dels 70kg. Aquesta és la meva aposta. Encara que si segueixes temptant a la sort amb amanidetes estic perdut.

Has portat couscous? jjjjjjjjjj

Força i ja saps ....pim, pam, pum ....i bocadillo de atún!!!

Héctor

infinitemotions.cat

infinitemotions

 

TAMBIÉN EN

Idiomas

Navegación

PATROCINADORES

Infinitemotions

 

 

COLABORAN 

Recent comments