VENT, NEU, FRED I PACIÈNCIA...


By admin - Posted on 07 May 2009

El Xavi al LHOTSE, dijous 7 de maig del 2009

C.B del Lhotse 5.300 metres.

Una altra allau ens ha sorprès a tots i a totes avui al Camp Base. Recordeu el serac del què us parlava l’altre dia? Doncs aquest matí mentre estàvem fora xerrant amb les expedicions, ha caigut. Quin moment més impressionant, no hem tingut temps ni de reaccionar, que ja notàvem la força de l’ona expansiva, la neu i el vent venia amb força cap a nosaltres, de sobte tots ens hem ficat dins la tenda... i aquí ha quedat tot. La part més fosca ha estat després, quan ens hem assabentat de què per allí i estaven passant tres persones, un xerpa i dos clients. Els dos clients han caigut a una esquerda i els han pogut rescatar però el xerpa, a hores d’ara està desaparegut.

Així que totes les expedicions estem esperant una milloria del temps, una finestra de bon temps que ens permeti aconseguir a cadascú el seu objectiu.

Encara hi ha grups que estant acabant de fer l’aclimatació, n’hi ha d’altres, que han decidit deixar el Camp Base i baixar a terres més calentes i tranquil·les per a descansar i per últim n’hi ha uns quants i jo mateix, que hem decidit quedar-nos al Camp Base. Així que els pocs i poques que som al Camp Base, anem controlant la meteorologia amb la informació que ens arriba i les prediccions no són bones. S’espera una important baixada de pressió, moltes nevades de gruixos importants, vents de 100km/h per sobre de la quota dels 8.000 metres i temperatures de -30º.

Paciència, és la clau. Per tant a gaudir del moment, del lloc, de la gent. Converses tranqui-les amb altres xerpes, tot prenent un got de “racksy” (destil·lat casolà xerpa), visites a d’altres expedicions i descobrir secrets amagats del Camp Base com les formacions de gel que et demanen una estona per contemplar-les.

A hores d’ara, poca cosa us puc dir dels dies previstos per anar amunt, pot ser a mitjans de la setmana que ve us puc dir alguna cosa més.

Una abraçada a tothom,

 

Xavi Arias

fotografia molt maca, fa un fred que ti cagues ,salut

Vés amb compte i no vinguis amb la pota coixa, que quan arrivis aqui tens molta feina a preparar! Ja saps de què parlo... Una abraçada
Anna Vidal

Ja saps que la paciència és una bona opció, esperar i està a punt per quan arribi el moment!
Una abraçada i molts records des d'Esplugues
Mercè

infinitemotions.cat

infinitemotions

 

TAMBIÉN EN

Idiomas

Navegación

PATROCINADORES

Infinitemotions

 

 

COLABORAN 

Recent comments