El Mundo Deportivo. Suport a Xavi Arias per coronar els 14 'vuit mils'


By admin - Posted on 26 March 2010

Redacción - 23/03/2010 03:00

La Secretaria General de l'Esport dóna suport a l'alpinista Xavi Arias en el projecte de convertir-se en el primer català que fa el cim de les 14 muntanyes de més de 8.000 metres que hi ha al món. L'objectiu més immediat és coronar l'Annapurna (8.091 metres), després d'haver ascendit ja el Shishapangma, el Dhaulagiri, el Cho-Oyu, l'Everest i el Lhotse.

Abans de marxar ahir dilluns cap al sisè dels cims, Arias va ser rebut divendres passat pel director del Consell Català de l'Esport, Carles Macian, que li va desitjar "molta sort" en aquest repte i li va lliurar una senyera perquè la col·loqui al cim de l'Annapurna.

Carles Macian i l'alpinista Xavi Arias, que planeja fer els 14<br />
'vuit mils', amb la senyera

Carles Macian i l'alpinista Xavi Arias, que planeja fer els 14 'vuit mils', amb la senyera 

Acompanyat de Lluís Ràfols i en una expedició sense oxigen ni 'sherpes', Xavi Arias té previst arribar al camp base el 7 o 8 d'abril i fer l'atac al cim cap a final del mes d'abril o la primera setmana de maig. Serà el sisè cim que conquereix d'un projecte "ambiciós", segons confessa, i que espera concloure al 2014.

"És un projecte molt bonic i amb el qual gaudeixo molt. Si aconsegueixo acabar-lo serà un premi per a mi, i servirà per motivar la gent a anar a la muntanya i ensenyar a les persones que fan cims", explica l'alpinista, que a banda del Govern català, també compta amb el suport del Grup Excursionista d'Esplugues (GELADE) i el Club Excursionista de Gràcia. Després de l'Annapurna, el proper cim que té fixat a l'agenda Xavi Arias és el Manaslu, de 8.163 metres, que vol pujar el proper mes de setembre

infinitemotions.cat

infinitemotions

 

TAMBIÉN EN

Idiomas

Navegación

PATROCINADORES

Infinitemotions

 

 

COLABORAN 

Recent comments