7a Crònica- CAMP BASE BROAD PEAK 8.047m, Juny/Juliol 2011


By admin - Posted on 18 Juliol 2011

17 de juliol del 2011

“A TORNAR-HI”

Ja fa dos dies  que estem de nou al Camp Base, desprès de fer un primer intent de cim al Broad Peak, que com tots i totes ja sabeu, va fer que ens quedéssim a 200 metres del cim. Degut a la gran quantitat de neu i a l’inesperat canvi de temps que cap de les “weather fore cast” (previsions meteorològiques), havia previst. Van ser 13 hores d’obrir traça dels 7.000 als 7.800 metres, amb un fred incessant i que es va acabar convertint en una de les jornades més dures què he fet a grans muntanyes. 

 

El Broad Peak, com alguns l’anomenen...Easy Mountain (muntanya fàcil) per a nosaltres no ho està sent, doncs a dia d’avui i al meu parer, ha estat la muntanya més treballada que he fet fins ara, no hi hagut cap dia de sol complert, gran part de lesxpedicions resten al Camp Base des de fa setmanes sense moure’s, i uns servidors sempre què hem anat amunt hem

hagut d’obrir traça des d’un pam de neu fins trams amb la neu per la cintura.

 

 

Ara estem descansant al Camp Base per tornar a intentar-ho en uns dies, però les previsions ens diuen que encara que farà temps clar, ara el problema serà el Jet Estream, corrents de vent a gran velocitat i a gran alçada, es calcula que a sobre

intentar, qui sap? Pot ser tenim una petita finestra de vent fluix que ens permet arribar al cim, al igual que vam tenir un canvi inesperat en clau negativa, perquè no ara pot ser en clau positiva?

 

Passi el què passi, aquest racó de món visitat per primera vegada, per un servidor, el “Karakorum”, no serà l’última vegada que hi tornem, doncs té unes muntanyes meravelloses a l’igual que la seva gent. En definitiva un encant especial..   

 

Xavi Aymar i Xavi Arias 

Etiquetes

PATROCINA

infinitemotions

 

COL·LABORADORS

infinitemotions.cat

infinitemotions

 

AMICS I AMIGUES

Benvolguts amics i amigues , una vegada més tinc la possibilitat de poder fer-vos arribar les meves aventures

Aquesta vegada l'objectiu s'ha convertit en un projecte fins l'any 2014. La intenció és fer el cim dels 14 vuit mils de la Terra. Entreu a CATALUNYA 14 X 8000.

TAMBÉ A

Llengües

Navegació

Comentaris recents