...I AVUI HE ANAT A L'ESCOLA


By admin - Posted on 20 Abril 2009

E l Xavi al LHOTSE, diumenge 19 d'abril del 2009

…I AVUI HE ANAT A L'ESCOLA

  “Everest Bakery” a Namche Bazar 3.440m”

Qui ho havia de dir!, avui he anat a l'escola i fins i tot m'han ensenyat els números amb llengua nepalí, però anem a pams.

Ahir vaig sortir de Katmandú i vaig agafar un vol fins a Lukla a 2.800 metres, on comença el trekking fins el Camp Base de l'Everest. Aquest cop volia arribar en una jornada fins a Namche Bazar, s'acostuma a fer en un parell de dies, però volia provar com em trobava i em sentia i la veritat es que amb unes vuit hores hi he arribat, just per sopar una mica i anar a dormir.

Aquest diumenge l'he agafat de descans, tenia ganes de que se m'enganxessin els llençols una mica. A les 9h del matí em despertaven els sorolls dels martells contra les pedres de les parets d'uns nous Lodges* que estan construint, no tothom descansa els diumenges.

 

Quan refeia la motxilla des de la meva habitació, per la finestra he vist un munt de nens i nenes que anaven a l'escola i no m'ha faltat temps per seguir-los. “Himalaya Primary School” s'anomena l'escola de Namche Bazar. Té llar d'infants i cinc cursos més, uns vuitanta nens i nenes que quan acabin aniran a la “Hillary School” situada en el poble de Kumjung més amunt de Namche Bazar, per finalment anar a cursar els estudis superiors a Katmandú.

Aquesta escola de kumjung és la que va fundar Sir Edmund Hillary uns anys després, d'haver trepitjat per primera vegada l'any 1953 amb el xerpa Tensing, el sostre del món: l'Everest. I així ha estat, en Bikumar director de l'escola, m'ha ensenyat l'escola, classe per classe, des dels més petits i petites fins als més grans, fins i tot he pogut aprendre els números en llenguatge nepalí. Aquí els teniu tal i com es pronuncien:

1-eg, 2-dui, 3-tin, 4-txar, 5-pass, 6-cha, 7-sat, 8-at, 9-nao, 10-das.

Ha estat una de les millors experiències que m'han passat al Nepal quan a l'hora del pati tots el nens i nenes cridaven el meu nom “Xavi”, que en llengua nepalí significa “Clau”. He estat una bona estona parlant amb en Bikumar, m'ha explicat que estan pendents de molts recursos i entre ells el econòmic per a poder millorar l'escola, he aportat una modesta col·laboració per aquest centre i m'he compromès a fer-ho extensiu a totes i a tots els meus coneguts per així en un proper viatge poder fer-li entrega de material i diners.

Bé, a cinc dies de començar l'expedició, ja puc dir que he fet el meu cim, una experiència i moments com aquests no tenen preu.  

Xavi

PATROCINA

infinitemotions

 

COL·LABORADORS

infinitemotions.cat

infinitemotions

 

AMICS I AMIGUES

Benvolguts amics i amigues , una vegada més tinc la possibilitat de poder fer-vos arribar les meves aventures

Aquesta vegada l'objectiu s'ha convertit en un projecte fins l'any 2014. La intenció és fer el cim dels 14 vuit mils de la Terra. Entreu a CATALUNYA 14 X 8000.

TAMBÉ A

Llengües

Navegació

Comentaris recents