JA SÓC AL CAMP BASE DEL LHOTSE


By admin - Posted on 23 Abril 2009

E l Xavi al LHOTSE, dimecres 22 d'abril del 2009

“a 5.300 metres..

Xavi amb el LHOTSE de fons

 

Fa cinc dies que vaig sortir de Katmandú i ara ja us puc dir, que estic al Camp Base del Lhotse, el temps no ha estat meravellós però el suficient com per arribar-hi. Han estat uns dies fantàstics, a part de la visita a l'escola de Namche Bazar, he pogut visitar el “Nursery Forest” , lloc on es cria els diferents tipus d'arbres de la zona amb l'objectiu de replantar-los i així minvar l'erosió de la desforestació de la zona produïda per la massiva tala d'arbres. La fusta s'utilitza  per fer llenya i escalfar els Lodges dels voltants, entre altres i gràcies a Sir Edmund Hillary, una fundació canadenca s'encarrega del bon funcionament d'aquesta “Nursery Forest”. També he entrat a un monestir budista molt petit al poble de Gomba, on he gaudit de la seva espiritualitat i hospitalitat.

Everest, Lhotse i Nupse

En aquests trams finals, abans d'arribar al Camp Base, el mal temps no m'ha impedit veure per primer cop la espectacular cara sud del Lhotse amb el cim Principal de 8.516 metres i el seu germà petit, el Lhotse Shar una mica més petit. L'ascensió de rigor al cim del Kalapattar de 5.500 metres, m'ha servit per millorar l'aclimatació i poder un cop més, des d'aquest mirador tant especial, veure l'Everest i el seu veí el Lhotse amb la ruta que hauré de seguir des del Camp Base al cim, passant per la cascada de gel del Khumbu, la Vall del Silenci i la mateixa paret oest del Lhotse amb més de 2.000 metres de desnivell abans d'arribar al cim.

Ara ja és tard i comença a “refrescar”, de fet, ep!! Estem a -10Cº, si em permeteu vaig a sopar i a dormir, avui a estat una jornada esgotadora i necessito descansar.

Xavi Arias

Amigo Xavi, desde Córdoba te mandamos un abrazo muy fuerte. Acuérdate de nosotros en la cumbre. Sabes que hasta te queremos.

PATROCINA

infinitemotions

 

COL·LABORADORS

infinitemotions.cat

infinitemotions

 

AMICS I AMIGUES

Benvolguts amics i amigues , una vegada més tinc la possibilitat de poder fer-vos arribar les meves aventures

Aquesta vegada l'objectiu s'ha convertit en un projecte fins l'any 2014. La intenció és fer el cim dels 14 vuit mils de la Terra. Entreu a CATALUNYA 14 X 8000.

TAMBÉ A

Llengües

Navegació

Comentaris recents